Petiție: România – salvați ultimele păduri virgine din Europa!

Ultimele păduri virgine compacte din Europa se află în România și sunt exploatate și distruse sub ochii noștri. Aceasta este o tragedie imensă. Pădurile virgine ale Europei au nevoie urgent de ajutorul vostru! Vă rugăm să semnați petiția de mai jos și să vă implicați în răspândirea prezentului mesaj.

În România se află ultimele și cele mai mari și compacte păduri virgine din Europa. Cu toate acestea, parcurile naționale și siturile Natura 2000 din România se află sub asediu. În loc să reprezinte niște locuri incredibil de frumoase, în care natura este conservată, drujbele și buldozere exploatează și distrug suprafețe enorme de pădure virgină, care există de mii de ani. Prin urmare, avem nevoie de ajutorul vostru pentru a opri procesul rapid de distrugere a pădurilor virgine din România și pentru a proteja această comoară naturală! Acum, înainte de a fi prea târziu.

În prima jumătate a anului 2019, România deține președinția Consiliului UE. Europa va supraveghea România atent pentru a vedea dacă ia măsuri pentru conservarea ultimelor păduri virgine mari din Europa pentru generațiile viitoare!

Trebuie să adunăm cât mai multe semnături din întreaga Europa până la sfârșitul lunii februarie 2019 pentru a putea să creăm un avânt puternic în timp ce România deține Președinția UE.

Patrimoniul natural sălbatic al Europei are nevoie de ajutorul vostru! Vă rugăm să vă alăturați nouă și să cereți protejarea imediată a celor mai prețioase păduri din România. Această petiție îi va fi trimisă Prim-Ministrului României și le va fi transmisă Ministrului român al Mediului, Comisiei UE și Parlamentului European.

  [emailpetition id=”6″]

Vă rugăm să activați link-ul din e-mailul de confirmare. În caz contrar, semnătura nu este valabilă! (dacă nu găsiți un e-mail de confirmare în Inbox, vă rugăm să verificați și Folder-ul Spam…)

Vreți să aflați mai multe?

Situația este gravă. În momentul de față:

Exploatarea forestieră comercială la scară largă vizează ultimele păduri virgine, dintre care multe se află în parcuri naționale și situri Natura 2000.

Eforturile de protejare și conservare a naturii sunt zădărnicite de întreprinderea forestieră de stat a României, care transformă pădurile din parcurile naționale în situri de exploatare forestieră. Comunităților locale care depind de colectarea de subzistență de lemne pentru foc la scară mică li se răpesc resursele de încălzire. Corupția este foarte răspândită.

Planurile de administrare existente pentru parcurile naționale ale României sunt dominate efectiv de exploatare. Exploatarea forestieră se desfășoară și în zonele strict protejate.

Deși pădurile din parcurile naționale reprezintă doar 1% din suprafața României, jumătate din ele sunt amenințate de exploatarea forestieră comercială, exact ca în cazul pădurilor destinate producției de lemn.

Volumul de exploatare forestieră din România nu este sustenabil. Societățile de exploatare forestieră taie într-un ritm mai rapid decât cel în care cresc pădurile destinate producției de lemn, astfel încât activitățile de exploatare forestieră ajung să se desfășoare și în cele mai prețioase păduri naturale rămase.

12 din cele 13 parcuri naționale din România nu respectă liniile directoare UICN (Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii), conform cărora cel puțin 75% din suprafața totală trebuie să fie strict protejată.

Construirea de drumuri de exploatare forestieră și târârea fără discernământ a buștenilor distruge suprafețe imense din ecosisteme intacte, inclusiv în albiile râurilor, și perturbă habitatul speciilor sălbatice sensibile.

Există încă numeroase zone care merită să fie desemnate parcuri naționale ca urmare a valorii lor naturale extraordinare. Aceste valori vor fi pierdute dacă nu se face nimic pentru a le proteja de exploatarea forestieră.

În momentul de față, exploatarea forestieră în zonele protejate din România a scăpat de sub control. Trebuie să se ia urgent măsuri! Guvernul Român, cu sprijinul UE, trebuie să dea dovadă de inițiativă pentru a opri imediat distrugerea și a institui un regim de administrare a zonelor protejate care va proteja comprehensiv natura în loc să o distrugă.

Frumusetea inegalabila a Romaniei salbatice…
… Ultimele paduri virgine ale Europei sunt distruse.